Tagad es valkāju iešļūcenes ne vairāk kā 1 stundu dienā! Lūk, kāpēc šie apavi ir ārkārtīgi bīstami…

Iešļūcenes ir ātri uzvelkamas un ir pārsteidzoši ērti apavi. Tomēr komfortam ir augsta cena. Lētie vasaras apavi mūs pakļauj briesmām, par kurām zina tikai daži cilvēki.

Iešļūceņu kaitīgā ietekme

Sāpes ceļos un muguras lejasdaļā

Ja jūs valkājat iešļūcenes ilgāk par 1 stundu dienā, pastāv sāpju risks mugurā un kāju locītavās. Tas viss attiecas uz pēdas velves atbalsta trūkumu, ko nespēj nodrošināt šādi apavi.

Slodze uz cīpslām un kauliem

Plakanai plānai zolei ir slikta amortizācija, tāpēc kājas ļoti cieš, ejot šādos vasaras apavos. Pēda atsitas pret asfalta burtiski uz katra soļa, jo īpaši sāpīgi tas ietekmē papēža zonu.

Netiek nodrošināta kāju aizsardzība

Šādi atvērti apavi nemaz nepasargā kājas, tādēļ risks gūt traumas no oļa vai stikla gabala ir ļoti augsts.

Infekcijas risks

Tulznas un nobrāzumi, kas parādās, staigājot iešļūcenēs, var izraisīt nopietnāku ķermeņa infekciju – caur mikroplaisām ādā, baktērijas un vīrusi var viegli iekļūt asinsritē.

Iešļūcenes var un vajadzētu valkāt tikai pludmalē un pie baseina, nekad pilsētā! Mēģiniet tajos aktīvi staigāt ne vairāk kā 1 stundu dienā, jo šādi apavi nav paredzēti nopietnai slodzei. Ir līdzīgu modeļu ortopēdiskie vasaras apavi, taču augsto izmaksu dēļ tie nav plaši pieejami. Tāpēc jūsu iecienītākās sandales ar lencēm ir labākā izvēle!

Starp citu, šādi apavi bērniem ir pilnīgi kontrindicēti. Dalies ar šo rakstu ar saviem draugiem, kuri nevar iedomāties savu dzīvi bez iešļūcenēm!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment